Huisstijl, het kiezen van de juiste kleuren

Ben je aan het zoeken naar de juiste uitstraling en kleuren voor jouw nieuwe logo? Hierbij enkele voorbeelden en tips. Ik denk graag met je mee.

Huisstijl, het kiezen van de juiste kleuren

Kleur kiezen logo

Ben je bezig met het opzetten van je eigen bedrijf? Als logo ontwerper, ondernemer en marketeer met 15+ jaar ervaring, heb ik al vele startende en groeiende ondernemers mogen adviseren over branding en de uitstraling van hun bedrijf. En één van de aspecten hierbij is het gebruik van de juiste kleuren.

Waarom kleur zo belangrijk is voor je logo en huisstijl

Kleur is ontzettend krachtig en kan een grote invloed hebben op hoe jouw bedrijf wordt ervaren door potentiële klanten. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de kleuren die je gebruikt.

Psychologie van kleur

Voordat we ingaan op tips en advies voor het kiezen van de juiste kleuren, wil ik je eerst iets vertellen over de psychologie van kleur. Kleuren roepen namelijk vaak een emotionele reactie op bij mensen. Zo staat bijvoorbeeld de kleur rood voor passie, energie en kracht, terwijl geel juist staat voor vrolijkheid, optimisme en creativiteit. Het is dus belangrijk om te weten welke gevoelens en associaties bij verschillende kleuren horen. Kleuren kunnen namelijk ongemerkt een emotionele reactie opwekken bij mensen, dus ook bij jouw doelgroep.

Tijdens het ontwerpproces houd ik rekening met de kleurentheorie, waarin de kleurencirkel een belangrijke rol speelt. De kleuren die tegenover elkaar staan op de cirkel, vullen elkaar aan en zorgen voor een goed contrast. Dit kan helpen om je logo en huisstijl visueel aantrekkelijker te maken. Het gebruik van contrast en balans in kleur is essentieel voor een rustige en professionele uitstraling.

Logo kleuren passend bij jouw vakgebied

Veel hoveniersbedrijven kiezen voor bruine en groene kleuren als huisstijl of een combinatie hiervan. Dit past goed omdat groene en bruine tinten goed passen bij een natuurlijke uitstraling. Bekijk eens de logo’s en huisstijlen van jouw concurrenten en vergelijk deze qua kleurstelling en uitstraling. Kleur is erg bepalend en goed te gebruiken om met jou nieuwe uitstraling eruit te springen.

Kleuren huisstijl schildersbedrijf Deventer

Voorbeelden van succesvolle bedrijven en hun kleurkeuzes

Kijk eens naar de kleurkeuzes van de grote merken en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Coca Cola met hun rood-wit logo, wat staat voor kracht en energie. Of juist aan het blauwe logo van Facebook, wat staat voor betrouwbaarheid en vertrouwen.

Maar uiteindelijk draait het erom dat de kleuren die je kiest bij jouw bedrijf en boodschap passen. Daarom kijken we samen naar de kleuren die veel gebruikt worden in jouw branche. Zo zullen kleuren die goed werken voor een speels en creatief bedrijf, niet per se goed passen bij een zakelijke dienstverlener.

Ik help je graag en geef je advies over het toepassen van kleur in jouw huisstijl en bedrijfsuitstraling. Denk hierbij aan het gebruik van lichte en donkere tinten, het toepassen van een kleurenschema en het uitproberen van kleurencombinaties.

Ook betreft het toepassen van kleur blijf consistent in het kleurgebruik. Gebruik dezelfde kleuren in al je communicatie- en marketinguitingen, zoals je website, visitekaartjes en social media. Op die manier creëer je een herkenbare en passende uitstraling voor jouw bedrijf.

Martin van Maaren

Wil jij ook een logo op maat laten ontwerpen?

Kies voor een unieke en professionele uitstraling met een op maat gemaakte logo en huisstijl, voor een vaste prijs en met 100% tevredenheidsgarantie.
Stuur een berichtje

Logo, huisstijl, website en meer...

Voor de complete communicatie en presentatie van jouw bedrijf. Van logo, huisstijl en website tot visitekaartjes, flyers en drukwerk.

Grafisch vormgever Martin van Maaren

Logo laten ontwerpen?

Stuur een berichtje