Logo en huisstijl laten ontwerpen door een professional

Het proces van het laten ontwerpen van jouw nieuwe logo en huisstijl door mij als grafisch vormgever kan best spannend zijn.

Logo en huisstijl laten ontwerpen door een professional

Het proces van het uitbesteden en laten ontwerpen van een logo en huisstijl

Het kan best spannend zijn om je logo, huisstijl en website uit te besteden. Dit is een terugkerende opmerking die ik regelmatig hoor van opdrachtgevers. Als ondernemer kun je hier van tevoren tegenop zien. Een logo en huisstijl laten ontwerpen is ook een belangrijke stap als ondernemer. Het geven van goede feedback op het ontwerp, het maken van de juiste keuzes en kritisch nadenken over je doelgroep en propositie is namelijk niet eenvoudig. Het is als ondernemer ook een proces waar jezelf een belangrijke factor in bent. Ik help jou als ondernemer vooral met veel plezier, passie en zorgvuldigheid om dit proces op een goede manier te doorlopen. Want ik ben ervan overtuigd dat wanneer je als ondernemer een goede uitstraling hebt waar jezelf 100% achter staat, dit bepalend is in het succesvol overbrengen van jouw boodschap.

Het bedenken van je bedrijfsnaam en het ontwerpen van je logo is tenslotte één van de eerste stappen in het neerzetten van jouw propositie als ondernemer. Je creëert een imago voor je bedrijf, waarmee je jezelf en je product of dienst gaat verkopen. In dit blogartikel neem ik je mee door het proces dat ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld om tot de mooiste logo’s en huisstijlen te komen. Hopelijk geeft dit jou vooraf een goed beeld van wat je kunt verwachten bij het laten ontwerpen van een logo en huisstijl op maat.

Stap 1: Kennismaking en inventarisatie
Voordat het ontwerpproces van start gaat is het belangrijk om samen een goede klik te hebben. Als ervaren grafisch vormgever ben ik veeleisend, kritisch en werk ik graag met ondernemers die minstens zo kritisch zijn. 😅 Tijdens een persoonlijk gesprek of via een online teams call, bespreken we je jouw wensen en doelen. Ik ben benieuwd naar jouw achtergrond, je bedrijf, doelgroep, visie en de gewenste uitstraling. Ook ga ik kijken naar de kleuren, typografie en logo’s of huisstijlelementen van concurrenten.

Stap 2: Een eerste ontwerp
Met de informatie en inspiratie uit de kennismaking en inventarisatie ga ik aan de slag met het maken van een visuele weergave van de sfeer, kleuren en stijl die passen bij jouw bedrijf. Dit dient als basis voor het eerste ontwerp. Wanneer we dit samen hebben afgestemd zal ik een eerste logo ontwerp uitwerken en presenteren. Meestal maak ik het eerste ontwerp voorstel in zwart-wit. Hierdoor kijken we echt naar de kracht van het logo in combinatie met de naam / typografie. In deze fase wil ik nog niet teveel afleiding van kleur en aanvullend beeld.

Stap 3: Feedback en aanpassingen
We gaan het eerste ontwerp samen bespreken en bekijken wat jou wel en niet aanspreekt. We houden het ontwerp naast jouw wensen en doelen en vragen mensen in jouw omgeving om feedback. Door het verzamelen van duidelijke feedback, kan ik in een volgende ontwerpfase hiermee direct aan de slag. Ook kan het zijn dat je elementen uit verschillende ontwerpen wilt combineren, of dat je nog aanvullende wensen hebt.

Stap 4: Presentatie definitieve ontwerp(en)
Op basis van de feedback en eventuele aanpassingen wordt een definitief ontwerp gemaakt. Als startende zzp’er is het belangrijk om te bedenken wat de waarde is van het ontwerp. Gaat het om een logo dat ook gebruikt wordt voor marketingcampagnes en op je bedrijfsbus of gaat het om een huisstijl die op verschillende manieren en media gebruikt gaat worden? Ik denk alvast met je mee over wat je nodig gaat hebben in het promoten van jouw bedrijf en over de mogelijkheden en kosten van het realiseren van het drukwerk of signing.

Stap 5: Afronding en levering
Pas wanneer jij 100% tevreden bent, hebben we het definitieve logo ontwerp klaar. Het logo ontwerp is helemaal naar jouw wens, tijd voor de afronding en oplevering. Hierbij ontvang je het logo en/of de huisstijl in verschillende bestandsformaten, zodat je deze overal kunt gebruiken. En als je nog niemand hebt die jou kan helpen bij jouw website, dan maak ik voor jou een website ontwerp op maat. Ik ontwikkel hoge kwaliteit resultaatgerichte WordPress websites en maak alles inzichtelijk via Google Analytics en Search Console.

Het laten ontwerpen van een sterke bedrijfsuitstraling is een proces waarin we samen een goede klik moeten hebben en direct en duidelijk met elkaar kunnen communiceren. Ik help je om jouw wensen en doelen helder te krijgen en denk mee over wat je wilt bereiken met je bedrijf. Zo zorg je ervoor dat jouw nieuwe uitstraling perfect aansluiten bij jouw doelgroep.

Martin van Maaren

Logo en huisstijl laten ontwerpen?

Samen gaan we aan de slag met jouw nieuwe logo. Met veel plezier ontwerp ik jouw ideeën tot een complete huisstijl.
Stuur een berichtje

Logo, huisstijl, website en meer...

Voor de complete communicatie en presentatie van jouw bedrijf. Van logo, huisstijl en website tot visitekaartjes, flyers en drukwerk.

Een professionele uitstraling?

Stuur een berichtje