Bedrijfsnaam bedenken

Een goede bedrijfsnaam bedenken doe je zo

Een goede en passende bedrijfsnaam bedenken is een belangrijke stap naar een succesvolle business.

Bedrijfsnaam bedenken

Het bedenken van een bedrijfsnaam is een belangrijke stap voor startende ondernemers. Niet alleen is het een manier om jouw bedrijf te identificeren en te onderscheiden van anderen, maar het is ook een manier om een eerste indruk te maken op klanten en partners. Het is daarom belangrijk om een naam te bedenken die sterk, uniek en relevant is voor jouw bedrijf.

Aan de slag!

Om te beginnen, is het belangrijk om naar jouw bedrijf te kijken. Wat is de focus? Wie is de doelgroep? Wat is jouw missie? En welke unieke eigenschappen heeft jouw bedrijf? Dit zijn allemaal vragen die je kunnen helpen bij het bedenken van een goede bedrijfsnaam. Als je jouw bedrijf goed begrijpt, is het tijd om te beginnen met het bedenken van een naam. Een goede manier om te beginnen is om een lijst te maken met woorden die relevant zijn voor jouw bedrijf. Denk aan woorden die te maken hebben met jouw producten of diensten, met jouw doelgroep, met jouw bedrijfswaarden of met jouw missie. Maak verschillende combinaties van deze woorden en kijk welke opties je het beste vindt.

Tools en systemen inzetten

Je kunt ook een lijst maken met woorden die jouw bedrijf uniek maken. Zoek naar woorden die een eigen identiteit creëren en die je bedrijf onderscheiden van de concurrentie. Het is ook belangrijk om na te denken over de toekomstige groei van je bedrijf. Je bedrijfsnaam moet ook in de toekomst relevant blijven. Je bedrijf kan bijvoorbeeld in een andere sector terecht komen of je doelgroep kan veranderen. Kies daarom een bedrijfsnaam die flexibel is en die aan veranderingen kan worden aangepast. Bedenk ook of je een ludieke naam wilt gebruiken of een serieuze naam. Bedenk welke naam het beste bij jouw bedrijf past. Als je een ludieke naam gebruikt, moet je er zeker van zijn dat deze niet verkeerd wordt begrepen.

Bedrijfsnaam controleren

Als je op het punt staat om een bedrijfsnaam te kiezen, moet je eerst controleren of de bedrijfsnaam niet al is geregistreerd door een andere onderneming en of de naam niet in strijd is met de intellectuele eigendomsrechten van iemand anders. Je kunt dit in het Boip merkenregister controleren.

Een onderdeel van het bedenken van een goede naam is om ook te controleren of de naam ook als domeinnaam in de juiste extensie beschikbaar is. Bijvoorbeeld voor een klant hebben wij de naam WeSolved bedacht.

WeSolved, een sterke brandname maar de .com domeinnaam was niet direct beschikbaar. We hebben toen eerst geprobeerd deze .com domeinnaam te kopen en pas daarna hebben we de bedrijfsnaam definitief gemaakt en geregistreerd bij de Kamer van koophandel en vastgelegd in het Boip merkenregister.

Expired domains

Wat een erg waardevolle tool kan zijn tijdens het bedenken van de juiste bedrijfsnaam is www.expireddomains.net. Hier kun je met de juiste instellingen en filters, alle recent vrijgekomen domeinnamen vinden. Hier zitten soms erg mooie en korte domeinnamen bij die soms ook nog mooie SEO waarden en historie hebben.

Als je een bedrijfsnaam hebt gekozen, is het tijd om een logo te laten ontwerpen.

Bedrijfsnaam vastleggen

Je kunt je bedrijfsnaam registreren bij de Kamer van Koophandel, waardoor je de officiële eigenaar wordt van je bedrijfsnaam. Dit voorkomt dat iemand anders jouw bedrijfsnaam kan gebruiken. Als je eenmaal een bedrijfsnaam hebt gekozen, is het belangrijk om deze naam te gebruiken in al jouw marketing- en communicatiemateriaal.

Logo maken

Maak gebruik van je bedrijfsnaam op je website, in je social media posts, in advertenties en overal waar jouw doelgroep actief is. Zo creëer je een professionele en consistente identiteit voor jouw bedrijf. Het maken van een logo is hiervoor essentieel.

Voorbeelden van bedrijfsnamen

De afgelopen jaren heb ik met veel ondernemers en marketeers de mooiste namen bedacht en ontwikkeld. Aantal voorbeelden:

  • WeSolved
  • Pixel Creation
  • Estade
  • Qraan
  • Woning Wens
  • Nedcam
  • De Nieuwe Lente
  • Ennex
  • 360° Supervisie

Het bedenken van een bedrijfsnaam is een belangrijke stap voor startende ondernemers. Denk goed na over de relevantie van de naam voor jouw bedrijf, kies een naam die uniek is en die je bedrijf onderscheidt van de concurrentie en registreer je bedrijfsnaam bij de Kamer van Koophandel. Als je deze stappen volgt, zal je bedrijf sterker en professioneler overkomen.

Vind je het lastig om een goede, korte bedrijfsnaam te vinden waarvan ook nog de juiste domeinnaam extensie beschikbaar is? Je kunt online ook mooie bedrijfsnamen kopen. Bijvoorbeeld op een platform zoals Namefolio.nl. Zo weet je zeker dat wanneer je een mooie bedrijfsnaam vind, de domeinnaam ook nog beschikbaar is. Het is vaak sneller en ook goedkoper, en je kunt er goede inspiratie van opdoen.


150+ tevreden bedrijven

Meer dan 200 logo's en huisstijlen vormgegeven.


100% gericht op bedrijven

Wij ontwerpen logo's voor zzp-ers, startende en bestaande bedrijven.


Ervaren vormgevers

Onze ontwerpers hebben veel grafische kennis en ervaring.


Ongelimiteerd correcties

Je ontvangt een ongelimiteerd aantal voorstellen totdat jij tevreden bent.

Logo laten maken

Nu voor

€ 395,-

(excl. BTW)
  Logo maken

Huisstijl ontwerpen

Nu voor

€ 895,-

(excl. BTW)
Aan de slag!

Al 150+ mooie logo ontwerpen gemaakt voor gedreven ondernemers

Martin van Maaren

Samen voor jouw bedrijf een goede naam bedenken?

Ik help je graag bij het bedenken en vinden van de juiste bedrijfsnaam voor jouw bedrijf. Kennismaken?
Stuur een berichtje

Logo en huisstijl laten maken

Onze ontwerpers maken graag een professioneel logo en huisstijl ontwerp opmaat voor jouw bedrijf.

Hi, wil je een logo laten maken?

Stuur een berichtje