Logo ideeën

Logo inspiratie

Ben jij opzoek naar inspiratie en goede ideeën voor jouw nieuwe bedrijfslogo?

150+ logo ideeën

Als grafisch vormgever heb ik de afgelopen jaren 150+ logo ontwerpen mogen maken voor hele verschillende soorten bedrijven en opdrachtgevers. Met deze ervaring deel ik graag een aantal tips en ideeën met je die jou zeker gaan helpen bij het maken van je nieuwe logo.

Tip 1

Wanneer je nadenkt over jouw product of dienst probeer dan vanuit het perspectief van jouw klant te bekijken wat voor hem of haar de toegevoegde waarde van jouw bedrijf is. Je wilt dit subtiel als boodschap terug laten komen in jouw logo.

Tip 2

Zorg ervoor dat je het bedenken en definitief maken van je bedrijfsnaam en het ontwerpen van je logo tegelijk als één taak oppakt. Wanneer je namelijk eerst een naam bedenkt en daarna met het ontwerpen aan de slag gaat, heb je jezelf al beperkt in het creatieve proces.

Tip 3

Kijk altijd of de naam die je hebt bedacht nog beschikbaar is als domeinnaam. Doe hierin geen concessies. We denken dan nog liever even iets langer voor die korte onderscheidende bedrijfsnaam.

Tip 4

Kijk goed naar de uitstraling en logo’s van jouw directe concurrenten. Voor welke kleuren, boodschap en uitstraling hebben zij gekozen en hoe kun jij met jouw bedrijfslogo je hiervan onderscheiden.

Tip 5

Maak gebruik van onderscheidende kleuren. Het beste is om te kiezen voor één hoofdkleur, een contrasterende kleur als tweede kleur voor bijvoorbeeld het beeldmerk. En nog een call-to-action kleur, die je straks ook kunt gebruiken om de aandacht direct op een bepaald onderdeel in jouw bedrijfsuitstraling te leggen.

Tip 6

Houd het minimalistisch en strak. Kies voor alleen een tekst logo of een tekst met een beeldmerk. Hierdoor houd je jouw logo kort en krachtig. Een eenvoudig logo met sterke boodschap zorgt voor herkenbaarheid.


150+ tevreden bedrijven

Meer dan 200 logo's en huisstijlen vormgegeven.


100% gericht op bedrijven

Wij ontwerpen logo's voor zzp-ers, startende en bestaande bedrijven.


Ervaren vormgevers

Onze ontwerpers hebben veel grafische kennis en ervaring.


Ongelimiteerd correcties

Je ontvangt een ongelimiteerd aantal voorstellen totdat jij tevreden bent.

Logo laten maken

Nu voor

€ 395,-

(excl. BTW)
  Logo maken

Huisstijl ontwerpen

Nu voor

€ 895,-

(excl. BTW)
Aan de slag!

Al 150+ mooie logo ontwerpen gemaakt voor gedreven ondernemers

Logo en huisstijl laten maken

Onze ontwerpers maken graag een professioneel logo en huisstijl ontwerp opmaat voor jouw bedrijf.

Hi, wil je een logo laten maken?

Stuur een berichtje