Logo inspiratie

Inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe logo en huisstijl nodig?

Ik maak unieke en frisse logo ontwerpen voor bedrijven. Laat je inspireren en vraag naar de mogelijkheden voor een op maat gemaakt logo ontwerp voor jouw bedrijf. Ik help je als freelance grafisch vormgever graag persoonlijk en direct bij het neerzetten van een sterke uitstraling.

Logo ideeën: voorbeelden, tips en inspiratie

Hieronder vind je een overzicht van de meest recente logo ontwerpen die ik heb gemaakt. Met deze logo voorbeelden kun je jezelf goed voorbereiden en bepalen welke stijl je graag zou willen. Maar ook qua typografie en kleur kun je hierin logo ideeën opdoen. Ik ontwerp voornamelijk logo's en complete huisstijlen voor MKB bedrijven en zzp'ers in Nederland in de regio Arnhem-Nijmegen.

Maak een goede briefing

Om een logo te laten ontwerpen die helemaal past bij jouw bedrijf, wil je een duidelijke briefing maken. Door een goede briefing weet ik als vormgever precies wat je wilt uitstralen als bedrijf. In deze briefing kun je aangeven wat de kernwaarden en doelen van jouw bedrijf zijn, welke doelgroep je wilt aanspreken, wat je uniek maakt ten opzichte van de concurrentie en welke visuele elementen passen bij de uitstraling die je wilt neerzetten.

Door een goede briefing te maken, krijg je een volledig beeld en kunnen anderen hetzelfde beeld vormen van jouw bedrijf. Dit kan dienen als inspiratie om het perfecte logo voor jouw bedrijf te creëren. Het hoeft niet te gaan om duizenden logo ideeën of een uitgebreide voorbereiding. Door een goede voorbereiding te treffen weet ik als logo maker precies waarnaar jij in jouw branding op zoek bent. Zo zorg je er ook voor dat ondanks dat je het creatieve proces uitbesteed toch een eigen logo laat ontwerpen dat helemaal bij jou als ondernemer aansluit.

Logo ontwerp uitbesteden?

Een professioneel logo op maat gemaakt voor €295 excl. btw. en met 100% tevredenheidsgarantie. 😀

Voorbeelden van logo's

Verschillende soorten type logo's:

  • Tekst logo: Dit type logo bestaat voornamelijk uit de naam van het bedrijf in een specifiek lettertype, zoals Coca-Cola of Google.
  • Pictogram logo: Dit type logo bestaat uit een geïllustreerd beeld of symbool dat het bedrijf vertegenwoordigt, zoals het Apple of Nike logo. Ook veel automerken hebben een pictogram logo.
  • Abstract logo: Een abstract logo bestaat uit vormen of symbolen die de identiteit van het bedrijf weerspiegelen, zoals het logo van Albert Heijn of Bol.
  • Embleem logo: Een embleem combineert tekst en afbeeldingen in één logo, vaak kiezen sportverenigingen of clubs voor een embleem logo.


Laat je inspireren

Een nieuwe stijl vinden als bedrijf kan best lastig zijn. Het gaat dan niet alleen om een aansprekend beeldmerk maar om de complete uitstraling van jouw bedrijf. Het begint met de bedrijfsnaam en slogan bedenken en het kleurgebruik en de juiste lettertypes kiezen. De overige huisstijl elementen en foto’s/beelden kun je hierop afstemmen. Pas wanneer je dit goed weet af te stemmen op jouw doelgroep en consistent gebruikt in jouw marketing uitingen gaat jouw merk echt leven.

Logo laten ontwerpen?
  • Professionele uitstraling creëren
  • Kleurgebruik, lettertypes en beelden
  • Op maat logo ontwerp
  • Persoonlijk & direct contact met vormgever
  • 15+ jaar ervaring
Freelance grafisch ontwerper Martin van Maaren

Meer ideeën en inspiratie nodig?

Zoek jij een frisse nieuwe uitstraling voor jouw bedrijf? Maar weet je nog niet precies wat je wilt? Samen gaan we aan de slag met het maken van een onderscheidende en consistente uitstraling.
Stuur een berichtje

Logo, huisstijl, website en meer...

Voor de complete communicatie en presentatie van jouw bedrijf. Van logo, huisstijl en website tot visitekaartjes, flyers en drukwerk.

Grafisch vormgever Martin van Maaren

Logo laten ontwerpen?

Stuur een berichtje