Soorten logo’s

Als grafisch vormgever houd ik met meer dingen rekening dan alleen het kiezen van kleuren, lettertype en het ontwerpen van een beeldmerk.

Soorten logo’s

Verschillende soorten logo's en stijlen

Ik houd rekening met een aantal stijlrichtlijnen bij het ontwerpen van een nieuw logo. Een logo is de visuele representatie van jouw bedrijf en moet de juiste boodschap en indruk overbrengen op jouw doelgroep.

Zo kun je op basis van verschillende stijlen en eigenschappen, verschillende soorten logo’s kenmerken:

  • Tekst logo
  • Abstract logo
  • Beeldmerk logo
  • Minimalistisch logo
  • Embleem logo
  • Mascotte logo
  • Initialen logo

Logo ontwerp maken

Tekst logo:
Een tekst logo is een logo dat enkel en alleen bestaat uit de naam van jouw bedrijf. Vaak kies ik één of twee passende lettertypes en ga ik deze customizen voor een eigen look and feel. Een tekst logo is vaak goed leesbaar en krachtig in gebruik. Belangrijk bij het kiezen voor een tekst logo is dat je een bedrijfsnaam kiest die zich hiervoor leent.

Minimalistisch tekst logo
Voorbeeld tekst logo

Abstract logo:
Een abstract logo is één van de meest populaire typen logo’s. Door gebruik te maken van simpele, abstracte vormen ontwerp ik een icoon dat kracht en ondersteuning geeft aan jouw bedrijfsnaam. Het ontwerp van een abstract logo is vaak eenvoudig en kan op zichzelf staand gebruikt worden, terwijl het toch herkenbaar blijft.

Logo ontwerp it bedrijf wesolved
Voorbeeld abstract logo

Beeldmerk logo:
Een beeldmerk logo bestaat uit een symbool, icoon, tekening of illustratie die het merk of bedrijf vertegenwoordigd. In deze vorm van een beeldmerk ontwerp is erg effectief en gemakkelijk te herkennen voor jouw doelgroep.

Logo Autobedrijf van der Burght wit
Voorbeeld beeldmerk logo

Minimalistisch logo:
Een minimalistisch logo is eenvoudig en bestaat uit beperkte elementen. Het gebruik van weinig kleuren en simpele vormen geeft een rustige uitstraling en kan toch een extra toevoeging geven aan enkel een tekst logo. Soms helpt een klein detail ook om een logo in balans te brengen.

Tekst logo Qraan donker
Voorbeeld minimalistisch logo

Embleem logo:
Een embleem logo is een combinatie van tekst en beeldmerk, waarbij de naam van het merk of bedrijf in het symbool verwerkt is. Dit type logo wordt veel gebruikt door autobedrijven, sportteams en clubs maar ook mode- en kledingmerken, horecabedrijven of voor productmerken zoals een biermerk, of ander food merk.

Logo Mediterraneo
Voorbeeld embleem logo

Mascotte logo:
Een mascotte logo maakt gebruik van een karakter of figuur om het merk of bedrijf te vertegenwoordigen. Deze vorm van logo ontwerp heeft een speelse en vriendelijke uitstraling en wordt daarom vaak gebruikt voor winkels, restaurants of kindermerken of producten.

Branding restaurant Grand Café Barend in Huissen
Voorbeeld mascotte logo

Initialen logo:
Een initialen logo bestaat uit de afkorting van de naam van het merk of bedrijf. Door deze afkorting creatief vorm te geven, kan een uniek en herkenbaar logo ontworpen worden.

Logo kledingwinkel Studio LM
Voorbeeld initialen logo
Huisstijl Studio LM

Wanneer ik een nieuw logo ontwerp ga maken, zal ik vooraf altijd informatie verzamelen over jouw ideeën, doelgroep en bedrijf. Door rekening te houden met de boodschap en identiteit, ontwerp ik een logo en uitstraling die past en aansluit bij jouw product, dienst en doelgroep. De juiste stijl kiezen en jouw boodschap visueel vertalen is voor mij de uitdaging als grafisch vormgever.

Ik bied mijn diensten aan voor een vaste prijs en met 100% tevredenheidsgarantie. Zo ben je vooraf al verzekerd van een resultaat waar je helemaal blij mee zal zijn. Elk type logo heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen, daarom is het belangrijk om vooraf goed na te denken over het gebruik van het logo en huisstijl. Wanneer je kiest voor het huisstijl pakket, zal ik daarom ook altijd een huisstijlhandboek opmaken en aanleveren voor een consistente en professionele uitstraling.

Martin van Maaren

Kies voor maatwerk logo en huisstijl ontwerp

Zo ben je verzekerd van een logo en bedrijfsuitstraling die past bij jouw ideeën en bedrijf.
Stuur een berichtje

Logo, huisstijl, website en meer...

Voor de complete communicatie en presentatie van jouw bedrijf. Van logo, huisstijl en website tot visitekaartjes, flyers en drukwerk.

Grafisch vormgever Martin van Maaren

Logo laten ontwerpen?

Stuur een berichtje